02.08.15

Jätku leiba!


Leib. Just sellest tootest tunned erilist puudust igal dieedil olles. Võileivad, hamburgerid, saiakesed, pitsa, hot-dog jne... Millest küll me ilma peame jääma, et ennast saledaks muuta ja vormis püsida.
Õnneks on selles dieedis võimalik proovida fast food'i toitu seda ise valmistades. Jah, pole sama, kuid tervislik.

Leivale võib peale määrida ja lisada:
- isetehtud juustu või 7% poest ostetud
- sulatatud juustu
- kastmeid jne
- 4% rasvasisaldusega vorsti, sinki
- peeneks lõigatud kana/kalkuni/veise liha
- soolast kala
- juurvilju, lehtsalatit
- pasteeti
- maitserohelist jne

Võimalusi kui palju. Ning keegi ei keela leiba magusaks teha ja peale määrida näiteks rabarberi toormoosi dukani moodi või godži marjade moosi. Kõigist nendest võimalustest ma kindlasti oma blogis ka edaspidi räägin. Nüüd aga peamine. Leiva retsept:



2 spl kaerakliisid
2 spl nisukliisid
1 muna (või 2 munakollast)
1 spl kohupiima
1/4 tl soola
50 ml 0% piima
1 tl kuivpärmi (saab ka ilma)

Segage kõik kokku ja laske paisuda soojas kohas umbes 40-60 min. Valage taigen leivavormi vms. Tõstke ahju 190 kraadi juures 20 min. Peale seda lülitage ahi välja ja las seisab veel oma 5 min.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar