07.08.15

Juust

Suurimaks probleemiks oli leida maksimaalselt 7% juust meie poodides. Ei tea, kuidas teistel, aga ma leidsin kõige väiksema protsendiga, milleks oli 15%. Ja seda on palju. Seega tuli netist väljaotsida juustu tegemise retsept.


3 l 0% piima
1 l 0% keefiri
5 muna
3 spl soola

Antud kogusest peaks tulema u. 800 g juustu. Kui soovite vähem juustu, vähendage ainete kogust 1/2 või 1/3 võrra.

1. Pange piima keema.
2. Segage keefir ja munad korralikult läbi. Lisage soola.
3. Kui piim keema läheb, valage keefiri ja muna segu juurde ning segage kuni vedelik läbipaistvaks muutub ning piimasegu tükki läheb.
4. Kurnake kõik läbi marliriide või peene sõela.


Saadud segu mässige marliriide sisse ja tõstke külmkappi u. 8 tunniks. Peale asetage raskeid asju. Nii rasked kui võimalik, et juust ilusti ühtlaseks massiks pressitud saaks.

Antud toode säilib umbes 3-5 päeva. Soovi korral võib ka maitserohelist või ms. juurde panna, kuid siis kahaneb ka säilivus aeg.

Kahjuks ei taha antud juust hästi sulada ahjus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar