17.08.15

Soolatud lõhe/forell


Minu poolt palavalt armastatud delikatess, soolatud punane kala. Kahju ainult, et seda suurtes kogustes süüja ei saa. Dieedil olles on soolatud kala ning üle üldse soolased toidud (hapukapsas, värskeltsoolatud kurgid, hapukurgid, soolane kala jne) soovitav süüja mitte hiljemalt kui 16.00. Kuna sool hoiab vett kinni ning hommikuks on ebameeldiv kaalunäit.


1 kg kala
3-4 spl meresoola
soovi korral natuke suhkruasendajat (mõned tilgad kui vedel, 1-2 pakkikest kui paberpakkides)

lisaks võib lisada pipart, sidruni mahla, peotäis kadakamarju jms

Sisse hõõruda või peale raputada maitseained ning suletud anumas külmkappi ca. 24h (võib ka vähem, kuid ise hoian tavaliselt ühe ööpäeva).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar