09.10.15

Isetehtud VORST

Mõnus vorst, mida võib julgelt lastele anda ja ise võileivale tarbida.

700 g kanafileed (või kalkuni/veise/vasika)
300 ml 0% piima
3 munavalget
sool, pipar, muud maitseained

värvi andmiseks võib kasutada 100 ml peedimahla või punast toiduvärvi

Kanafilee lõigake tükkideks ja laske blenderist läbi, kuni muutub kreemi-taoliseks. Lisage munavalged, maitseained. Segage korralikult läbi ja lisage külm piim. Kui mass muutub ühtlaseks, valame 1/3 saadud massist toidukilele ja keerame vorstiks. Keerame veel korra fooliumisse võimalikult tihedalt ja tõstame 1-2 kilekotti sisse (et vältida vee sisse sattumist).
Ja nii veel 2 korda. Tulemuseks 3 väiksemat vorstikest. (Mul tuli 2 suuremat vorsti)


Valage potti vett ja tõstke pliidile soojenema. Laseme keema ja vähendame kuumuse miinimumini. Vesi ei tohi enam muliseda. Tõstame oma vorstikesed vee sisse nii, et vesi pealt kataks ja vajadusel tõstame raskuseks taldriku vms peale. Keedame 60 min.
Valmis vorstid tõstame välja ja laseme jahtuda.
Jahtunud vorstidelt võib eemaldada kile. Hoida külmas.

NB! Antud vorsti sisse võib viilutada seeni, maitserohelist, paprikat jne. Mis aga pähe tuleb.

VAATA VEEL:

Oma tehtud vorstikesed/viinerid

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar