15.10.15

KEEDUKREEMID

Keedukreem on üpris tavaline tortide ja ekleeride täitmiseks mõeldud kreem. Lihtne valmistada ning maitsev pealekauba. Originaalis koosneb see munadest, piimast ja jahust. Dukani dieedil on jahu keelatud, seega asendame tärklisega.
Jah, võib ka proteiin izolaatiga, kuid sellega jääb kreem kergelt mannapudru sarnaseks. See eest võib sellist kreemi ka rünnakul tarbida.



klassikaline:

1 spl tärklist
suhkruasendaja
1 muna (või 2 munarebu)
250 ml 0% piima

Segage kõik korralikult läbi ja tõstke pliidile. Pidevalt segades kuumutage kuni kreem paksuks muutub. Tavaliselt just enne seda, kui keema läheb. Tõstke pliidilt ja jahutage maha.

Juurde võib lisada sidruni/apelsini riivitud koort, 1-2 spl mahla. Vaniljet, kaneeli, 1 tl kohvi, 1 tl kakkaod, kohupiima jne. Kellel, mis aga pähe tuleb.

Sellest järgnevad retseptid:

sidruni kedukreem

1 sidruni riivitud koor + 2 spl mahla
2 munarebu või 1 muna
200 ml vett
suhkruasendaja
1 spl tärklist (või 3 spl 0% piimapulbrit)

Peske sidrun, riivige peenel riivil koor ja pressige välja 2 spl mahla. Segage kõik kokku ja tõstke pliidi peale ning segage kuni kreem paksuks läheb.
NB! Seda kreemi on parem kuumalt või soojalt peale määrida, kuna jahunedes muutub see ebaühtlaseks ja raskesti kasutatavaks.

šokolaadi kreem
300 ml piima
2 spl 0% piimapulbrit
3 spl kuni 11% kakkaod
1 spl tärklist
suhkruasendaja

šokolaadi kreem №2

1 spl tärklist
1 tl kakkaod
1/2 kl piima

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar