20.01.16

Cinnabon saiakesed!


Retsepti autor: Veronika
Nii siis, nagu varem lubatud, raskem Cinnabon saiakeste retsept. Kellel vähegi viitsimist, laske käia. Kuid kahest retseptist valin mina selle kergema.
*retsepti autor on soovitanud jätta kõik täpselt nii nagu on, mitte asendada.


4 spl kaerakliisid
2 spl nisukliisid
4 spl glüteeni
2 spl isolaatproteiini
2 spl 0% piima-/koorepulbrit (1 Lisa)
2 spl tärklist (2 Lisa)
1 tl küpsetuspulbrit
suhkruasendaja
tsipake soola
0.5 tl kaneeli
0.5 tl vaniljet või vanilje essentsi
11 g kuivpärmi (1 pakk)
100 ml sooja piima
1.5 tl psilliumit

Segage 50 ml piima pärmiga ja laske seista. Ülejäänud 50 ml piima segage psilliumiga ning laske samuti seista.
Kui pärm ja psillium on paisunud segage nad kokku ja lisage kõik kuivained. Segage taigen korralikult läbi ja sõtkuge oma 40 min käsitsi (taignasegamismasinas või kombainis u.20 min). Kogu saiakeste saladus seisneb just selles kui hästi ja kaua te tainast sõtkunud olete.
Valmis taigen ei tohiks kleepuda sõrmede külge. Kui on vedela võitu, lisage isolaati. Kui liiga paks lisage tilkhaaval piima või keefiri.
Kui kõik valmis, rullige taigen lahti 3-5 mm paksuseks.

täidis: (võib ära jätta kuid nii on maitsvam)
500 g kohupiima
suhkruasendaja
vanilje või vanilli essents

Segage kõik kokku ja katke taigen 2-3 mm paksuse kihiga.

Raputage peale 4 tl kaneeli läbi sõela, ühtlase kihina. Keerake taigen rulliks ja lõigake 2.5-3 cm paksused viilud. Tõstke küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ning jätke umbes 3 cm pikkused vahed (taigen kerkib). Tõstke pann sooja kohta ja laske seista 45 min.
See järel küpsetage saiakesi 160 kraadi juures umbes 35-40 min.

Päeva kogus: lisade ja kliide kogus on arvestatud kaheks päevaks ühe inimese kohta.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar